[O1] AGR 90KM - co warto zrobić aby podnieść moc?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bodzimierz
    Classic
    • 2011
    • 13
    • Octavia II (1Z3)
    • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Witam może ktoś rozwieje moje wątpliwości. autko o2 fl MY10 kwiecień ma oddzielne manetki. moduł pod kierownicą ch. czy ta kierownica będzie działać i co jeszcze potrzeba i jakie funkcje obsłuży :?: http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-l...083912127.html z góry dziękuję
  • sawic
    Ambiente
    • 2010
    • 107

Witam,

Wpadła mi w ręce całkiem ciekawa O1. AGR 90KM 2000r. Tzn odchodząc z firmy w której pracowałem odkupiłem ją dla siebie.
    Wgrany ma jakiś program podnoszący moc. Jeździ na nim już ze 100kkm i nie ma problemów. Ponoć miała mieć ze 115KM. Nie wnikałem za mocno, ale przyrost mocy był wyraźnie odczuwany.

Silnik sprawia wrażenie jakby był w dobrej kondycji. Nie ma z nim żadnych problemów. Turbo i pompa też wydaje się być ok.

Chciałbym w miarę budżetowo (bo nie będę nią jeździł długo) podnieść moc. W grę wchodzi wymiana wtrysków, zmiana programu, intercoolera ...

To co mam dobre (turbo i pompa wtryskowa) chciałbym zostawić, bo szkoda kasy żeby to zmieniać. Obczytałem się trochę na necie i wszystkie modyfikacje zaczynają się praktycznie od tego.

Chciałbym się Was zapytać, czy jest sens kombinować coś jeszcze z tym samochodem, a jeżeli tak to jak to wygląda od strony kosztów.

Pozdrawiam

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

moc z grubsza bierze sie z wiekszej ilosci powietrza i paliwa (w turbo dieslu w tej kolejnosci)
      wiec jesli juz z 90 masz 115 KM to osiagnales limity. dalsze zwiekszanie mocy wymaga wymiany turbosprezarki, sam intercooler za duzo mocy nie doda. same wtryski tez - mozesz podlac, ale czarny dym w duzych ilosciach nie wyglada ladnie.
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• StefanKapelusz
        Classic
        • 2014
        • 28

zapraszam do Siedlec

to mój temat

firma proturbo koszt 700zł

Komentarz

• Tomasz76
          Ambiente
          • 2013
          • 173

Jeśli chcesz budżetowo to jedynie podmiana wtrysków na 0.205 w tym setupie i korekta programu szału nie będzie ale coś tam ugrasz. Sam intercooler mocy ci nie doda jedynie w cieplejsze dni silnik nie będzie tak puchnął ale to już nie będzie budżetowo chyba że z asz ale chyba bez rzeźby się nie obejdzie bo on jestna szybkozłączki a agr raczej opaski. Bez turbo przynajmniej z asz wiele już nie ugrasz.

Komentarz

Pracuję...